Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası (BASİSEN) Ankara ve İç Anadolu Başkanı Yaşar Seyman, Ondata Bilgi Teknolojileri Kurucu Genel Müdürü Osman Yalçın’ı sendikadaki odasında ağırladı.
Aynı zamanda BASİSEN Başkanlar Kurulu Üyesi, Türk – İş Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Üyesi, PEN (Uluslararası Yazarlar Birliği) Ankara Temsilcisi, Birgün Köşe Yazarı ve adından sıkça bahsettiren bir Kadın Hakları Savunucusu olan Yaşar Seyman, Ondata Kurucu Genel Müdürü Osman Yalçın’ı ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtirken: “Ben iş adamlarını çok takdir ediyorum. Özellikle günümüz koşullarında sizin gibi güçlü bir şekilde ayakta duran ve firmasını kurumsallaştıran kişilere özellikle vurgu yapmak gerektiğini düşünüyorum. Sektörünüz de günümüz dünyasında büyük önem taşıyor. Çünkü bilişim teknolojisi ile buluşamayan hiçbir örgüt kendini yarınlara taşıyamaz. 21. yüzyılda ve iletişim devrimi sonrası özellikle sendikal dünyada bilişim dünyasına özel önem vermelidir.” dedi.
Genel Müdürümüz Osman Yalçın ve Yaşar Seyman sendikacılığın evrensel bir uğraş olmasından dem vurarak Çalışma Parlamentosu ILO’dan ve ILO Uluslararası Çalışma Örgütü Üyesi sendikalardan bahsettiler. Tüm ülkelerin Hükümet – İşveren sendikaları ve İşçi sendikaları’nın katıldığı görüşmelerde çalışma barışının taraflarından biri olarak sendikacılığın ne kadar büyük bir rol oynadığının altını çizdiler.
Gelişen dünyaya kendini hazırlayan sivil toplum örgütlerinin baş aktörü olan sendikaların emek savunucusu olmanın ve bu onurlu uğraş içinde olmanın mutluluğunu taşıdığını belirten Seyman: “Bir kelebek kadar ömrüm olsa örgütlü yapılarda tüketirim sözünü bana söyleten sendikal deneyimimdir.” dedi.
Başkan Seyman: “Sendikaların olmazsa olmaz bazı çalışmaları vardır. Bunların başında da örgütlenme, toplu pazarlık, eğitim ve çalışmaları gelmektedir. Elbette ki, bu etkinlikler bir bütündür, yani biri diğerini tamamlar. Örneğin örgütlenme olmazsa -daha somut bir ifade ile yasanın öngördüğü işkolu ve işyeri barajlarını aşamadığınız takdirde- toplu pazarlık yapamazsınız. Toplu iş sözleşmeleri bağlayamadığınız zaman mevcut üyelerinizi tutmakta zorlanırsınız. Üyelere eğitim yoluyla sendikal bilinç kazandırmadığınızda gerçek anlamda örgütlü olamazsınız. Ancak yine de sendikaların örgütlenme çalışmaları tüm faaliyetlerin önünde gelir. Burada örgütlenme çalışması derken sadece yeni üyeler kazanmayı kastetmiyoruz. Bu üyelerin sağlıklı bir kaydını tutmak, üyeler hakkında; iletişim, çalıştığı işyeri, görev unvanı vs konularda bilgilere sahip olmak ve çok hızlı bir şekilde bu bilgilere ulaşmak da önemlidir. Örgütlenmenin başka bir alanını oluşturan bu konular sendikalar için son derece önemlidir.
Üyelerin sağlıklı bir kaydını tutmak, üyelerin bilgilerine sahip olmak ve çok hızlı bir şekilde bu bilgilere ulaşmak konusunda günümüz bilişim ve iletişim teknolojileri sendikalara birçok olanak sunmaktadır. Günümüzde sendikalar kayıt tutmada, bilgiye ulaşmada, bilgiyi güncellemede ve üye ile iletişim kurmada yeni teknolojilerden yararlanmaya çalışmaktadır.
Sendikamız da, genel merkez ve şubeler düzeyinde bilişim ve iletişim teknolojilerinden hizmetlerin gerektirdiği ölçüde yararlanmaktadır. Bu bağlamda bütün birimlerimiz bilgisayarlardan, internetten, ihtiyaca göre farklı yazılımlardan ve iletişim kanallarından yararlanmaya çalışmaktadır.” diyerek bilişim sektörünün önemini özenle vurguladı.
İrem Nurgül Durmuş